Odkryj tajemnice profesjonalnych szefów kuchni z technologią Sous Vide CHEF AT HOME

Odkryj tajemnice profesjonalnych szefów kuchni z technologią Sous Vide CHEF AT HOME

Brief.pl / Technologie

Nowoczesne technologie stopniowo wkraczają w kolejne aspekty naszego życia, sprawiając, że podstawowe czynności stają się coraz bardziej "smart". Dotyczy to zarówno prowadzenia samochodu, jak i sprzątania czy gotowania. Nasze domy stają się inteligentne, a kolejne pojawiające się narzędzia i systemy pozwalają bez wychodzenia z własnej kuchni uzyskać smaki typowe dla najlepszych restauracji. Perfekcyjny stek, chrupiące szparagi, soczysta kaczka i delikatna ryba. Teraz to wszystko wyczarować możemy samodzielnie, dzięki technologiom, które nie tylko ułatwiają gotowanie, ale też pomagają w odkrywaniu nowych smaków i dbaniu o zdrową dietę.

-
SPONSOROWANE

Żyjemy w czasach perfekcjonizmu. Szukamy rozwiązań, które spełnią nasze oczekiwania - będą zarówno szybkie i wygodne, co jakościowe. Podażąmy za trendami i wybieramy spersonalizowane narzędzia, które ułatwią nam życie, jednocześnie dbając o nasz komfort, dobry smak i gust. Jeśli mowa o kuchni, jedną z nowinek szczególnie wartych uwagi z pewnością jest Sous Vide CHEF AT HOME – urządzenie do gotowania metodą sous vide w domu. Wykorzystywane przez szefów kuchni na całym świecie, nareszcie bez problemu dostępne jest dla każdego.

Technika Sous Vide to gotowanie żywności w specjalnych workach w wodzie, w idealnej, kontrolowanej temperaturze. Dzięki temu dania są zawsze perfekcyjnie przygotowane i soczyste. Przyrządzone tą metodą produkty intensyfikują doznania smakowe, zachowują wartości odżywcze i dają duży margines czasowy na ich przygotowanie. Co ważne, w jednym naczyniu możemy jednocześnie podgrzewać kilka rożnych posiłków.

- Sous Vide CHEF AT HOME pomaga przygotować dania nie tylko w profesjonalnej kuchni, ale przede wszystkim w domu. Dzięki niemu nie boję się o kuchenne zapachy, skracam czas przygotowania potraw, moja kuchnia jest zdrowsza i bardziej kolorowa - mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni. 

Dzięki nowym, dostępnym na coraz szerszą skalę technologiom gotowanie staje się proste i przyjemne, a efekty kuchennych eksperymentów z ich wykorzystaniem zaskakują najbardziej wybredne podniebienia. Idealne żeberka, świąteczna pieczeń, perfekcyjne warzywa, a nawet owoce morza. Przyrządzenie tych, na pierwszy rzut oka, wymagających produktów, nie wymaga już od nas mistrzowskich umiejętności. Wystarczy wybrać produkt, sprawdzić optymalną temperaturę i czas, uruchomić urządzenie, a Sous Vide CHEF At HOME zajmie się resztą. Jest to idealne rozwiązanie zarówno dla pasjonatów nowych technologii w kuchni, jak i dla tych, którzy przede wszystkim cenią sobie wygodę... I jedzenie przyżądzone z dbałością o każdy szczegół.

Więcej informacji oraz przepisy z wykorzystaniem Sous Vide CHEF At HOME znajdziecie TUTAJ.

::


Zobacz inne polecane artykuły

Kapituła 50 Kreatywnych: Rozmowa z Dariuszem Żukiem, CEO Business Link Poland

Brief.pl / Ludzie

Kapituła 50 Kreatywnych: Rozmowa z Dariuszem Żukiem, CEO Business Link Poland
Kapituła 50 Kreatywnych: Rozmowa z Dariuszem Żukiem, CEO Business Link Poland

Czy istnieje dobry moment na odpalenie własnego biznesu? Jak w kontekście wszechobecnych startupów rysuje się przyszłość korporacji? Jaka jest świadomość siły małych i średnich przedsiębiorców w Polsce? W ramach cyklu wywiadów przedstawiającego Kapitułę 7. edycji 50 Najbardziej Kreatywnych w Biznesie rozmawiamy z Dariuszem Żukiem, CEO Business Link Poland.